Blog

huurtoeslag-aanvragen

Huurtoeslag…kom ik in aanmerking?

piggy-bank-970340_960_720Huurtoeslag, tot 2006 bekend als huursubsidie, is een tegemoetkoming in de huurkosten voor huurders die in verhouding tot hun inkomen veel huur betalen. Daar zijn natuurlijk wel wat voorwaarden aan verbonden. Je kunt natuurlijk niet een kasteel huren voor tienduizend euro per maand en dan toeslag aanvragen omdat jouw starterssalaris niet volstaat.

Als je een kamer of woning wilt gaan huren wil je natuurlijk weten of je recht hebt op toeslag. Om in aanmerking te komen moet je zoals gezegd aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hangen af van je leeftijd en of je alleen woont of niet. Verder zijn er ook nog bijzondere situaties waardoor je recht hebt op huurtoeslag.

In Nederland wordt huurtoeslag aangevraagd en uitgekeerd door de Belastingdienst. Hier vind je een overzicht van de voorwaarden waar je aan moet voldoen om de toeslag te krijgen.

Maximaal kun je per jaar €3936,- huurtoeslag krijgen. Ook is het soms mogelijk om met terugwerkende kracht nog toeslag te ontvangen voor eerder betaalde huur. Wie weet heb je dus nog wel recht op een leuk bedrag!

Denk je dat je recht hebt op huurtoeslag (of een andere toeslag), maar weet je niet hoe je dit moet aanvragen of je bent stiekem bang dat je iets fout doet en dat de FIOD je op een gure winternacht uit je bed zal trekken, dan kun je de toeslagen ook laten aanvragen door bureautjes die daar in gespecialiseerd zijn.

Op Huurtoeslag.nl bereken je gratis of je recht hebt op een toeslag. Binnen 10 minuten is het geregeld.

 

 

Reageer direct ↓