LeidenHuren in Leiden. Ben je op zoek naar een kamer of appartement in Leiden? Dan ben je bij Papayo aan het juiste (web)adres. Op Papayo kun je eenvoudig reageren op advertenties.

Papayo is een verhuurplatform voor studenten en starters. De kamers, studio’s en appartementen op Papayo.nl worden aangeboden door particulieren en makelaars. Het aanbieden van woonruimte kan altijd gratis.

Leiden wordt ook wel de Sleutelstad genoemd en heeft ongeveer 123.000 inwoners. Met 5524 inwoners per vierkante kilometer is de stad Leiden sinds 2014, na Den Haag, de dichtstbevolkte gemeente van Nederland. De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland.

Anders dan in andere steden kent Leiden niet heel veel verschillende wijken waar studenten wonen. De meeste studenten zijn gevestigd in het centrum. Populaire plekken in het centrum voor studenten zijn aan/in de buurt van de Haarlemmerstraat, Noordeinde, de Breestraat en het Rapenburg.

Leiden kent meerdere studentenverenigingen. De bekendste hiervan is Minerva. Het is de oudste vereniging van Nederland, opgericht in 1814. Meerdere leden van het Koninklijk Huis zijn lid geweest van deze vereniging, waaronder Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het nieuwste aanbod dat Papayo heeft in Leiden? Volg dan ook onze Facebook-pagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Reageer direct ↓